E-health

E-health: zorg op afstand

Wammes Fysiotherapie introduceert: e-health. De overheid stimuleert de zorgsector al enige tijd om meer digitale zorg aan te bieden, ook wel e-health genoemd (www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/e-health/overheid-stimuleert-e-health).

Dit houdt in dat u middels een videoconsult of een telefonisch consult fysiotherapie op afstand kunt krijgen. Er kunnen face-to-face gesprekken plaatsvinden gecombineerd met verschillende interventies zoals: chatten, videobeeld bellen, informeren/adviseren/coachen, oefentherapie d.m.v. een persoonlijk oefenprogramma en inzage in uw eigen dossier. Hierdoor kunt u plaats- en tijdonafhankelijk fysiotherapeutische zorg gebruiken via pc/laptop, tablet of smartphone.

Physitrack en PhysiApp

Wammes Fysiotherapie gebruikt voor haar videoconsults Physitrack. Dit is een programma waardoor wij via videochat een diagnose kunnen stellen, een persoonlijk oefenprogramma kunnen maken en op afstand patiënten kunnen monitoren, geheel AVG-proof.

De PhysiApp is uw persoonlijke online omgeving waarin de volgende zaken staan/mogelijk zijn:

  • uw persoonlijk behandelplan samengesteld door uw fysiotherapeut
  • u ziet per dag welke oefeningen u moet doen
  • door het instructiefilmpje weet u hoe u de oefeningen moet uitvoeren
  • de PhysiApp houdt uw vorderingen bij die u kunt inzien
  • uw fysiotherapeut kan uw vorderingen online monitoren
  • heeft u vragen dan hoeft u niet te wachten op de volgende afspraak. U stelt de vraag gewoon via de PhysiApp of chat aan uw fysiotherapeut

Via de internetpagina van Physiapp (www.physiapp.nl) of de PhysiApp welke u gratis kunt downloaden, kunt u uw oefenprogramma inzien. Op de internet pagina en in de app staan Nederlands gesproken video’s bij uw persoonlijk oefeningen. De video’s laten helder en overzichtelijk zien hoe u een oefening op de juiste wijze kunt uitvoeren.

Mocht u gebruik gaan maken van een videoconsult bij Wammes Fysiotherapie, vertellen wij u uitgebreid wat u moet doen om met Physitrack en de PhysiApp te kunnen werken.

Contact

Wereldwijd wordt al enige tijd gebruik gemaakt van e-health. Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft over e-health. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden.