Specifieke werkwijze

Specifieke werkwijze

De specifieke werkwijze en visie die Wammes Fysiotherapie Nieuwegein hanteert, kenmerkt zich door uitgebreid handmatig behandelen van spierweefsel vanuit een hoge behandelintensiteit en frequentie in combinatie met specifieke oefentherapie. Daarbij wordt ervan uitgegaan dat het spierstelsel en het bindweefsel een rol spelen bij het ontstaan van klachten, bij het in stand houden van klachten en bij het verergeren van symptomen. Het is een onderdeel van het lichaam dat door veel interne en externe invloeden kan veranderen. Door middel van een handmatige techniek is het mogelijk spieren, die in negatieve zin veranderd zijn door deze invloeden, weer in hun gezonde staat terug te brengen. Niet door middel van sportmassage, maar door middel van een unieke techniek zonder massage olie.

Uitgebreid wordt hier aandacht aan besteed als blijkt dat het een rol speelt in de klacht. Deze methode maakt de verklevingen tussen de vezels van de spier los. Hierdoor worden de spanning en lengte genormaliseerd en uiteindelijk de doorbloeding weer op gang gebracht. De balans in de samenwerking van de spieren onderling komt terug wat de stabiliteit, coördinatie en beweeglijkheid ten opzichte van een gewricht ten goede komt.

Sneller resultaat

Onze ervaring is dat vervolgens toegepaste oefentherapie na behandeling betere en snellere resultaten geeft. Regelmatig komt het voor dat een patiënt niet volledig van zijn klachten af komt of zelfs terugloopt door het oefenen, doordat de spieren al te veel onder belasting staan door een te hoge spanning. Na de behandelingen neemt ook vaak de pijn af. Dit komt door dat de doorbloeding weer op gang komt in de spier en door de herstelde spierspanning is er minder trekbelasting op de pezen en gewrichten, waardoor pijnlijke kapsel/band structuren en pezen de kans krijgen te herstellen.

Om er voor te zorgen dat de patiënt de beste kans heeft op herstel en de minste op recidief wordt naast deze ingreep gezocht en onderscheid gemaakt naar oorzaak en gevolg en welke aanvulling zoals oefentherapie, manuele therapie, advies of ander specialisme nodig zijn. De methode is toepasbaar bij alle klachten en aandoeningen die een negatieve invloed hebben op het bewegend functioneren en wordt vanuit de praktijkervaring als zeer effectief beschouwd.