Fysiotherapie

Fysiotherapie helpt u bewegen

Als u op dit moment een lichamelijke klacht heeft waardoor u zich minder goed kunt bewegen in uw dagelijks leven, en u wilt hulp bij het verhelpen van deze klacht, dan bent u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres. Jaarlijks bezoeken rond de 3,8 miljoen mensen de fysiotherapeut.
De fysiotherapeut houdt zich bezig met het behandelen van klachten gerelateerd aan het houdings- en bewegingsapparaat van de mens. Deze klachten kunnen bijvoorbeeld voortkomen vanuit een ongeval, sportactiviteit, het lichaam dat ouder wordt, een geforceerde beweging, persoonlijke spanningen, of na het ondergaan van een operatie.

Het eerste bezoek aan de fysiotherapeut

Bij een bezoek aan de fysiotherapeut vindt een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek plaats om te achterhalen waar de oorzaak van de klacht ligt. Als uit het onderzoek blijkt dat fysiotherapie uw klacht kan verhelpen, wordt een behandelplan opgesteld.

Wammes Fysiotherapie heeft een eigen visie en methodiek voor het verhelpen van uw klacht. Een korte uitleg hier over vindt u hier.

Wel of geen verwijzing nodig voor fysiotherapie?

Sinds 2006 is er sprake van directe toegankelijkheid voor de fysiotherapie. Dit betekent dat u voor een bezoek aan de fysiotherapeut geen verwijzing meer nodig heeft van uw huisarts. Het kan voorkomen dat bij bepaalde specifieke klachten deze verwijzing wel noodzakelijk is. Hierover wordt u dan geïnformeerd door uw fysiotherapeut.

 

Specifieke werkwijze

De specifieke werkwijze en visie die Wammes Fysiotherapie Nieuwegein hanteert, kenmerkt zich door uitgebreid handmatig behandelen van spierweefsel vanuit een hoge behandelintensiteit en frequentie in combinatie met specifieke oefentherapie. Daarbij wordt ervan uitgegaan dat het spierstelsel en het bindweefsel een rol spelen bij het ontstaan van klachten, bij het in stand houden van klachten en bij het verergeren van symptomen. Het is een onderdeel van het lichaam dat door veel interne en externe invloeden kan veranderen.

Meer over specifieke werkwijze

Samenwerking met Haptonomie Vreeswijk

Vanuit een beiderzijdse behoefte om tot een volledige behandelmethode te komen voor patiënten met lichamelijke klachten die een relatie hebben met bijvoorbeeld stress, leefgedrag, pijngedrag, bewegingspatroon of emotionele spanningen, is een samenwerking ontstaan tussen Wammes Fysiotherapie Nieuwegein en Haptonomiepraktijk Vreeswijk.

Meer over haptonomie